Spoed Assistentie Hoek van Holland

Persoonlijke verhalen van agenten uit het korps Rotterdam-Rijnmond over de strandrellen op 22 augustus 2009
ISBN 978-90-804330–9-0   (2010)

Achterflaptekst
“Het dancefeest Sunset Grooves dat op 22 augustus 2009 plaats vond op het strand Hoek van Holland, liep op een uitzonderlijke manier uit de hand. Een grote groep hooligans was bewust uit op een confrontatie met de politie: ze telden koppen, provoceerden en maakten stelselmatig jacht op agenten van het korps Rotterdam-Rijnmond. De agenten kwamen in het nauw en moesten vechten voor hun leven. Zij vuurden 76 kogels af, warbij de 19-jarige Robby van der Leeden dodelijk getroffen werd.

Voor de agenten die deze avond dienst hadden in Hoek van Holland hebben deze gebeurtenissen diep ingegrepen in hun leven. In dit boek vertellen 18 agenten hun persoonlijke verhaal wat er op die avond gebeurde en hoe het daarna verder ging. Hoe is het om te werken in extreme omstandigheden en wat voor gevolgen heeft dit gehad voor hun priveleven en hun werk?

Ook voor de nabestaanden van Robby van der Leeden betekende deze avond een ommekeer in hun leven. In dit boek komt de moeder van Robby aan het woord over de wijze waarop het overlijden van hun enige zoon hun leven veranderd heeft. “