Belangrijke links

www.arq.org

ARQ is het Nationaal Psychotrauma Centrum in Diemen. Alle psychotrauma expertise onder een dak.

www.ivp.nl

Site van het IVP, Instituut voor Psychotrauma, een commercieel gespecialiseerd instituut voor behandeling van medewerkers voor organisaties, instellingen en bedrijven. Niet bedoeld voor particulieren. Partner van ARQ in Diemen.

www.impact-kenniscentrum.nl

Site van het kenniscentrum over psychotrauma’s en aanverwante vraagstukken, zoals psychosociale zorg na rampen. Ook onderdeel van ARQ.

www.pdcentrum.nl

Gaat verder onder de naam ARQ Diagnostisch Centrum. Site van het centrum waar je binnen 1 dag een diagnose en een advies kunt krijgen of een second opinion. Twijfelt u over of de klachten verband houden met een psychotrauma? De huisarts of de bedrijfsarts kan daar een verwijzing voor geven.

www.oorlog.arq.org

Site van ARQ kenniscentrum over oorlog , vervolging en geweld.

www.centrum45.nl

Landelijk Centrum voor specialistische diagnostiek en behandeling van mensen met complexe psychotraumaklachten. Dit is een TOPGGz instelling. Aanmelding via de huisarts. Partner van ARQ.

www.brandweer.nl

Leidraad brandweeruitvaart(2016) en ondersteuning van het Begrafenis Bijstand Team (BBT).

www.psytrec.nl

Het Psychotrauma Expertise Centrum, voor een effectieve en kortdurende behandeling van PTSS (posttraumatische stress stoornis). Aanmelding door de huisarts via Zorgdomein.

www.nlveteraneninstituut.nl

Site voor oud-medewerkers van Defensie. Het veteranenloket voor veteranen met klachten en vragen is 24/7 open 088 334 0000 of info@veteranenloket.nl

www.slachtofferhulp.nl

Site van Slachtofferhulp Nederland. Hulp van vrijwilligers, praktisch en juridisch advies en emotionele steun. www.slachtofferwijzer.nl voor een overzicht van organisaties die hulpverlenen

www.schadefonds.nl

Site van het schadefonds geweldsmisdrijven voor slachtoffers van geweldsmisdrijven die hierdoor ernstig lichamelijk en/of psychisch letsel hebben. Eenmalige tegemoetkoming (materieel en immaterieel). Bij nabestaanden alleen materieel.

www.interapy.nl

Voorbeeld van Online psychologische behandelingen. Deze site bestaat al meer dan 15 jaar.

www.wijzijnmind.nl

Een site waar u de tekst en zelftests kunt vinden voor verschillende psychische problemen van het Fonds Psychische gezondheid. Psychische klachten van A-Z. Voorheen was dit www.psychowijzer.nl

www.ifv.nl

Handreiking opvang en nazorg brandweer(2016)

Mailadressen voor hulp:

traumazorg@dji.minjus.nl of 088 071 9155 voor medewerkers van de Dienst Justitiele Inrichtingen.

info@veteranenloket.nl of 088 334 0000 voor veteranen met vragen en klachten. Defensie